2015. március 9., hétfő

Egészséges táplálkozás



Az egészséges táplálkozás 

A hatodik osztályos tananyag részét képezi az ember tápcsatornájának tárgyalása, így ezen téma nem volt idegen a gyerekek számára.

Az első foglalkozáson rácsodálkoztak az ételeinket alkotó összetevőkre: vitaminokra, tápanyagokra, nyomelemekre. A második foglalkozástól nem csak a kérdések száma növekszik, hanem azon gyerekek is, akik először a játékot választották a foglalkozások helyett. Úgy gondolom, hogy már néhány alkalom után nyitottá váltak az egészséges táplálkozás iránt, melyre bizonyítékul szolgálnak azok a kérdések, amelyekkel készülnek a legközelebbi találkozásunkra.

A víz 

Az ötödik osztályos gyerekek rendkívül kommunikatívak. A beszélgetéseink már korán rávilágítottak arra, hogy tisztában vannak a víz sokféle felhasználhatóságáról, előnyeiről. Nyitottak az új információkra, elfogadják azokat az érveket, melyek az egészséges életmódra építenek. Szeretik ezeket a foglalkozásokat és azokat a vitákat, melyben megpróbáljuk meggyőzni egymást arról, hogy mit kell tennünk az egészségünk érdekében.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése