2015. április 17., péntek

Tudatosan: a fog- és ínyvédelem

Mondhatnám az idő vas foga sem fog ki a 6. osztályos diákok szájhigiéniáján. A heti foglalkozások során mindent megtudtak az egészséges szájhigiéniáról, a rendszeres és alapos fogmosás jelentőségéről, az időben orvoshoz fordulás és a vele való együttműködés jelentőségéről a fog és ínybetegségek megelőzésében, prevenciójában, és a fennálló gyulladások, szuvasodások kezelésében. A fog barátai és ellenségei témában plakátokat készítettek, majd a fogászatra látogattunk.
Ezt köszönjük Dr. Kálócz Borbála fogorvosnak, aki szívesen fogadott minket, és lehetőséget biztosított kis csapatunk számára, hogy betekinthessünk a fog- és szájhigiéniás problémák gyógyításának orvosi gyakorlatába. Több praktikus egészség-megőrzési, és táplálkozási jó tanáccsal látta el a gyerekeket. Megtudták, hogy mi újság a saját szájüregükben, és milyen gyógymód alkalmazható az előforduló fogászati problémákra. 
A fogászati szűrések, és kezelések rendkívül nagy szerepet játszanak abban, hogy egészségünk, ragyogó mosolyunk is megmaradjon! 

Szabóné Hornyák Emőke
biológia-egészségtantanár











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése